Ger Boon – Schilderwerken

06-10723382
info@gerboon.nl

Buitenschilderwerk

Buitenschilderwerk dient niet alleen ter verfraaiing, maar bovenal ter bescherming van hout of andere ondergronden. De meeste schade aan hout ontstaat vaak door verwaarlozing van het schilderwerk. Als u wacht tot de verf begint af te bladderen of te verouderen bent u eigenlijk al te laat. Net als regelmatig bezoek aan de tandarts loont periodiek onderhoud bij schilderwerk.

Ger Boon Schilderwerken heeft jarenlange ervaring met buitenschilderwerk en streeft ernaar om het schilderwerk optimaal aan u op te leveren. Een klant hebben is belangrijk, maar het is nog belangrijker als deze tevreden is. Dat zult u terugvinden in de grondige aanpak.

Houtwerk

Denk hierbij aan raamkozijnen, deuren, boeidelen, dakkapellen, dakgoten en betimmeringen. Voor het schilderen wordt alles grondig voorbewerkt: schuren, plamuren, repareren gronden etc. Zonder deze voorbereiding krijgt u nooit mooi en duurzaam resultaat. Ger Boon staat garant voor het mooiste resultaat. Zo wordt bijvoorbeeld hoogglans lakwerk spiegelglad opgeleverd.

Muren en gevels

Naast het esthetische aspect van het schilderen van een buitenmuur heeft het ook een beschermende functie. Ger Boon Schilderwerken is specialist in muurcoatings en gebruikt speciale verf dat ervoor zorgt dat vuil minder makkelijk wordt opgenomen, dat vocht buiten blijft maar uw muren wel kunnen ademen. Hierdoor blijven uw muren langer mooi.

Houtrotreparatie

Als houtrot op tijd wordt geconstateerd en behandeld, kan in veel gevallen worden volstaan met reparatie en/ of een deelvervanging. Wanneer er echter te lang wordt gewacht met repareren dan moet mogelijk al het houtwerk worden vervangen wat meestal veel kostbaarder is. Ger Boon Schilderwerken kan houtrot repareren en adviseert u graag bij eventuele noodzakelijke vervanging.

Inspectie en offerte

De aanpak begint met een inspectiebezoek op basis waarvan u een offerte ontvangt. Het inspectiebezoek geeft inzicht of de profileringen, onderdorpels etc. voldoende kunnen afwateren. Vaak zijn namelijk bij herstel of vernieuwing kleine correcties mogelijk die een groot effect hebben op de duurzaamheid van het schilderwerk.

Het kan zijn dat tijdens het werk alsnog houtrot of verwering gevonden wordt. De aanbeveling is uiteraard om deze plekken te herstellen of een deelvervanging uit te voeren om problemen in de toekomst te voorkomen. Dit gebeurt meestal op basis van een stelpost in de offerte.

Kosten

Voor een precieze kostenindicatie is een inspectiebezoek veelal noodzakelijk. Elk project is immers anders. Om u toch een indruk te geven van de mogelijke kosten kunt u deze indicatie aanhouden.

Type woning Gem. totaalprijs buitenschilderwerk incl. btw
Appartement € 1.000
Tussenwoning € 1.500
Hoekhuis of 2 onder 1 kap € 3.000
Vrijstaand huis € 6.000

Uitvoering

Bij de uitvoering van het schilderwerk heeft het weer een enorme invloed. Buitenschilderwerk mag beslist niet onder vochtige weersomstandigheden worden uitgevoerd. Ook felle zon is niet goed. Bij het inplannen en uitvoeren van de werkzaamheden wordt hiermee rekening gehouden.

Nadat het schilderwerk is aangebracht begint de slijtageslag met alle weersinvloeden: hitte en kou (krimpen en uitzetten van het hout), vocht, uv-straling, aanslag, etc. Hierbij hebben de liggende delen zoals dorpels, deurkalven, windveren, afdekkingen van dakkapellen, kopse kanten van het hout en boven- en onderzijde van deuren en ramen het extra zwaar te verduren. Deze delen krijgen daarom ook extra aandacht.

Onderhoud

Ger Boon Schilderwerken levert kwaliteit en vakkundig schilderwerk en kiest u voor het onderhoudssysteem dan kunt u daar gedurende 10 jaar gerust en verzekerd van genieten. Samen stellen we een onderhoudsschema op, zodat u niet voor onverwachte extra uitgaven komt te staan. Lees hier meer over het onderhoudsplan.

Contact

Heeft u een vraag of bent u geïnteresseerd in een offerte? Bel dan geheel vrijblijvend met 06-10723382.